Tips til
duggede briller

Alle brillebrugere kender det sikkert: Efterår og vinter er sæson for duggede briller.

 

Kommer vi fra kulden og ind i varmen, dugger brillen ofte så meget, at man ikke kan se noget mere. Desuden tenderer mange til at tørre deres briller med uegnede stoffer. Det resulterer i ridsede brilleglas.

 

Vi har nogle ”anti-dug”-tips til dig, som vil kunne give dig et klart syn gennem efteråret og vinteren.

HVORFOR DUGGER BRILLEGLAS?

Brilleglas dugger altid når man bliver udsat for pludselige temperaturforskelle. For eksempel hvis man kommer ude fra kulden og ind i varmen.

 

Grunden til temperaturforskellen mellem brilleglas og omgivelsen: Brilleglasset nedkøles hurtigt i kulden og så snart du kommer ind i varmen, kondenserer væsken på brilleglassene i form af bittesmå vandperler. Jo højere temperaturforskellen er, jo længere tid er glasset dugget.

ANTI-DUG KLUDE MOD DUGGEDE BRILLER

Hos Hallmann kan du købe praktiske anti-dug-klude som du kan bruge til at påføre en anti-dug-beskyttelse på dine briller, sådan at de senere ikke vil dugge så let og så meget.

 

Sådan fungerer det:

Rengør, til at starte med, brillen grundigt som du plejer. Polér nu inder- og ydersiden af brilleglassene med anti-dug-kluden. Den gennemsigtige film fra anti-dug-midlet sørger for, at dine briller ikke dugger nogle timer.

 

OBS ved andre anti-dug-midler:

Også spejle eller vinduer kan dugge. Midler, som er tiltænkt disse genstande, må ikke bruges til brilleglas. Brilleglas er meget mere sarte og behandlingerne på glassene kan blive beskadiget

HUSHOLDNINGSMIDLER TIL DUGGEDE BRILLER

Hvis du vil, så kan du også starte med at bruge ’gammeldags’ testede husholdningsmidler. Brilleglassene kan for eksempel gnides med opvaskesæbe. Sæben skal påføres i en lille mængde på det rengjorte brilleglas og herefter fordeles med en blød mikrofiberklud. Det sørger for, at vanddråber ikke så let kan sætte sig på overfladen.

KORREKT RENGØRING AF BRILLEN

For det bedste syn er regelmæssig rengøring vigtigt. Til dette emne finder du brugbare tips i indlægget: ”Tips til den korrekte rengøring af briller”!

Få mere at vide

BRILLEGLAS-BEHANDLINGER TIL DET BEDSTE SYN

Brilleglas med lotus-effekt

Hos Hallmann får du højkvalitets brilleglas fra Meisterglas®. Disse er tilgængelige med forskellige behandlinger og filterteknologier. Hvis du ofte har situationer, hvor dine briller dugger, så er det en fordel hvis de er nemme at rengøre.

 

Herved kan behandlinger som lotus-effekt” være hjælpsomme. Få mere at vide om dette emne i indlæget ”Oversigt over brilleglasbehandlinger”.

VEJLEDNING AF OPTIKEREN

Vores erfarne Hallmann-optikere vejleder dig gerne til dette og flere emner samt til den ideelle brille.

 

I vores Hallmann-butikker kan du selvfølgelig også købe de nyttige anti-dug-klude.

Lav en aftale nu

Læs videre nu