HVILKE FORMER FOR BRILLER FINDES DER?

Panto-briller eller firkantede briller? Halv (nylon) eller hel kant? Hvis du er på udkig efter et par nye briller, kan det store udvalg af forskellige modeller og steltyper være ret forvirrende.

 

Vi giver dig et overblik over de mest populære designs og stilarter.

HVILKET STEL PASSER TIL MIG?

Briller fås med forskellige typer stel. Typen af stel henviser til det system, hvormed glasset er indrammet af stellet. I princippet skelner man mellem stel med kant hele vejen rundt, stel med semi-ramme (nylon) og brillestel uden ramme.

Briller med stel hele vejen rundt

Briller med stel hele vejen rundt er en populær klassiker: Med denne type stel er glasset helt omsluttet. Det betyder, at glasset sidder sikkert i stellet og er godt beskyttet. Briller med stel hele vejen rundt fås i mange moderne designs, for eksempel klassiske modeller som runde pantobriller eller firkantede briller.

 

Et fuldrandsstel er en fordel ved høje dioptrier, da tykkere glas holdes godt på plads og næsten ikke er synlige bag stellet.

 

En mulig ulempe kan opstå med mindre glas, hvor den fulde ramme ofte opfattes som irriterende.

 

Lad vores Hallmann-fagfolk rådgive dig om optiske briller til din styrke – vi finder en brille, der passer til dig!

Briller med semi-ramme (nylon)

Med en semi-rammeløs brille løber stellet enten over eller under glassene. Som regel holdes glassene sikkert fast i stellet af en gennemsigtig nylontråd. Efter lang tid kan trådens spænding svækkes, og tråden kan udskiftes af vores optikere hos Hallmann.

 

Briller med semi-ramme er diskrete og meget lette, men kan stadig bruges til at skabe visuelle accenter. For eksempel fremhæves den øverste kant af stellet i modeller, hvor stellet er styret i toppen. Det ser særligt godt ud på trapez- eller diamantformede ansigter.

Briller uden ramme

Briller uden ramme, også kendt som randløse briller, er særligt diskrete. Med brillestel uden ramme bores glassene ud og sættes fast på stængerne og næsebroen ved hjælp af særlige skruer.

 

Briller uden stel er særligt lette og populære på grund af deres diskrete, minimalistiske look. Denne type briller passer godt til smalle ansigter. Hvis formen på glassene er baseret på øjenbrynenes form, ser denne type briller særligt harmoniske og diskrete ud.

 

Men da glassene i brillestel uden ramme er blottede, er de mere modtagelige for skader end f.eks. briller med fuldt stel. Moderne glas er dog meget mere brudsikre end tidligere.

BRILLER FRA EN OPTIKER

Vores optikere hos Hallmann rådgiver dig gerne personligt i en butik i nærheden af dig! Vi har et bredt udvalg af designer- og mærkevarestel og tilpasser dine nye yndlingsbriller perfekt til dig!

Aftal en konsultationstid nu

HVILKE FORMER OG DESIGNS AF BRILLER FINDES DER?

Ud over stellet er designet også afgørende. Der findes mange forskellige betegnelser og varianter – vi har listet de vigtigste for dig:

FIRKANTEDE BRILLER / REKTANGULÆRE BRILLER

Til dem, der vil have et klassisk og kantet look, er firkantede briller eller rektangulære briller et godt valg. Rektangulære briller har lige ydre linjer og brede kanter – afhængigt af designvariationen er hjørnerne ofte spidse eller let afrundede.

 

Firkantede briller fås i mange farver og materialer. Med en metalkant ser de seriøse ud, mens tofarvede plastbriller ser mere legende ud. Den firkantede form er særligt velegnet til ovale, runde og hjerteformede ansigter.

RUNDE BRILLER

Panto-briller

Pantobriller er meget populære og klassiske modeller. Disse tidløse briller fås i forskellige detalje- og designvarianter. Den klassiske form er kendetegnet ved et afrundet design med en let affladet overkant.

 

Briller i panto-design giver et optimalt synsfelt, da stellet ikke ligger i synsfeltet. Pantobriller passer godt til blandt andet firkantede, ovale og hjerteformede ansigter.

Nikkelbriller / John Lennon-briller

Glassene på nikkelbriller, ofte kaldet John Lennon-briller, er cirkulære. Stellet er filigran og er ikke længere lavet af nikkel, men af kompatible metaller. Retrodesignet har for nylig fået et comeback, især som smarte statement-solbriller.

Ovale briller

Glassene på ovale briller har en elliptisk form – det usædvanlige design er et statement. Det klæder næsten alle ansigtsformer, men denne form passer især til kantede og hjerteformede ansigter. Dette design egner sig godt til stel med kant hele vejen rundt og brillestel uden ramme.

CATEYE-BRILLER ELLER BUTTERFLY-BRILLER

Cateye-briller, også kendt som butterfly-briller, har et buet design med en fremhævet og bred øvre kant og let hævede øvre hjørner. Afhængigt af højden på glassene og valget af stel ser brillerne enten mere moderne ud eller har et vintage-look. Cateye-briller er legesyge og feminine og passer godt til hjerteformede, trapezformede og ovale ansigter.

PILOTBRILLER / AVIATORBRILLER

Pilotbriller er også kendt som aviatorbriller. Aviatorbriller er en meget populær klassiker, især som solbriller, men formen bæres også ofte som briller med styrke.

 

Aviatorbriller er kendetegnet ved deres store og dråbeformede glas. De fås som regel med metalstel. Formen er til dels så populær, fordi den i den rigtige størrelse faktisk passer til alle ansigtsformer. Men især firkantede ansigter nyder godt af det runde design på glassene.

LEDER DU EFTER EN FAVORIT VERSION?

Vælg din nye yndlingsbrille blandt over 1.500 mærkestel i din Hallmann butik. De erfarne optikere hos Hallmann rådgiver dig gerne om dit valg.

DE RIGTIGE BRILLER TIL DIN ANSIGTSFORM

Du kan finde ud af, hvilken brilleform der passer bedst til din ansigtsform og din type i artiklen “Hvilken brille passer til mig?”.

Find ud af mere

Du kan også være interesseret i: