Hvilke progressive glas passer til dig?

Hvis du undersøger emnet progressive briller, vil du sandsynligvis støde på en masse information. For eksempel, at der findes forskellige progressive briller til forskellige områder i hverdagen. Vi forklarer, hvilke progressive glasvarianter der er tilgængelige, og hvilke der måske passer til dig.

 

Optik Hallmann tilbyder, blandt andet, følgende progressive glasvarianter:

 

  • Progressive glas
  • Progressive glas til skærmarbejde / nærkomfortglas
  • Progressive glas til bilkørsel

HVORFOR FINDES DER FORSKELLIGE TYPER PROGRESSIVE BRILLER?

Progressive briller korrigerer flere synsfejl med ét par briller. De giver bedre syn på nær, afstand og på mellemdistancer. Fælles for alle de præsenterede progressive varianter er, at glassene er inddelt i forskellige synszoner. Det er her, de forskellige varianter kommer ind i billedet: Størrelsen på synszonerne varierer afhængigt af den progressive glasvariant. Det betyder, at de forskellige varianter er mere velegnede til visse synsafstande end andre.

 

Men hvad er det godt for? At se med progressive briller fungerer anderledes end med normale enkeltstyrkeglas. Den korrekte synsteknik og hovedindstilling er vigtig for et skarpt syn med progressive glas. Et af formålene med de forskellige progressive varianter er at sikre, at du altid kan indtage en naturlig og ergonomisk korrekt kropsholdning for at se godt i det pågældende anvendelsesområde.

FORSKELLE MELLEM DE PROGRESSIVE VARIANTER

Progressive briller:

Konventionelle progressive briller er designet til nær-, afstand- og mellemdistancesyn. Progressive glas justeres normalt således, at du kan se objekter tydeligt på afstand med en afslappet hovedposition. Progressive briller er derfor velegnede til normale hverdagssituationer som f.eks. indkøb, gåture eller sport.

 

De er ikke ideelle til at arbejde ved en computer, da mellemområdet for konventionelle progressive glas er det mindste af alle synsområder.

Din fordel:

 

  • Skarpt syn på afstand med afslappet kropsholdning
  • Progressive briller er velegnede til normale hverdagssituationer

 

Ulempe:

 

  • Smalt mellemområde – synet på mellemlange afstande er ikke optimalt tilpasset. Hovedet skal aktivt indtage en anden stilling for at kunne genkende skærmen på f.eks. arbejdspladsen.

Skærmbriller:

Skærmbriller er også kendt som nærkomfortbriller. Da de dækker et udvidet mellem- og nærområde, giver de et godt udsyn til objekter ved skrivebordet. Det giver dig mulighed for at læse godt på din computerskærm eller fra dokumenter og papirer, der ligger foran dig ved skrivebordet. Med denne version er afstandsområdet dog mindre – afhængigt af glasset kan du kun se klart på op til 4 meters afstand.

SYNSFELT MED PROGRESSIVE BRILLER
SYNSFELT MED SKÆRMBRILLER

Din fordel:

 

  • Afslappet syn på nær- og mellemafstand
  • Naturlig hoved- og kropsstilling
  • Ingen anspændt ryg og nakke

 

Ulempe:

 

  • Mindre rækkevidde på afstand (kun op til 4 meter)

Progressive briller til bilkørsel:

Det progressive brilleglas til bilister er udviklet til de særlige krav, der stilles ved bilkørsel – her forstørres afstands- og mellemområderne. Det giver dig mulighed for at se klart i det fjerne samt på instrumentbrættet og i sidespejlene. Det giver større køresikkerhed og forhindrer ubehagelige hoved- og kropsdrejninger.

SYNSFELT MED KONVENTIONELT PROGRESSIVT GLAS
SYNSFELT MED PROGRESSIVT GLAS TIL BILKØRSEL

Din fordel:

 

  • Stort afstands- og mellemområde
  • Bedre syn og større sikkerhed i trafikken
  • Ingen ubehagelige hoved- og kropsdrejninger

 

Ulempe:

 

  • Meget lille nærområde – ikke ideelt til læsning

 

Konklusion: Hvilken version er den rigtige til dig?

I princippet kan konventionelle progressive briller give dig god støtte i hverdagssituationer. Men hvis du bruger meget tid på at køre bil eller arbejde ved skærm, er de to andre muligheder et rigtig godt supplement.

 

Optikerne hos Hallmann vil med glæde rådgive dig om din ideelle progressive løsning til en personlig konsultation.

Vidste du, at der også findes multifokale kontaktlinser og progressive solbriller eller progressive briller med farveskiftende glas? Bare spørg din optiker, næste gang du besøger Hallmann.

Aftale tid til konsultation

FORTSÆT AT LÆSE NU