Oversigt over
brille-overfladebehandlinger

OPGRADERINGER TIL DIT BRILLEGLAS

Superantirefleksbehandling, hærdning, lotuseffekt og mere – ud over den optimale synsstyrke, så er forskellige brilleglas-overfladebehandlinger og filterteknologier afgørende for et godt syn.

 

Hallmann byder på høje kvalitative brilleglas fra Meisterglas® made in Germany. Disse fås med forskellige behandlinger og teknologier. Få mere at vide om, hvilke der passer bedst til dine synsbehov.

Oversigt over glasbehandlinger:

  • Antirefleksbehandlede brilleglas

  • Lotuseffekt

  • Hærdning til at modstå ridser

  • Oversigt over filterteknologi: blålysfilter, drive-protection, UV-beskyttelse og polarisationsfilter

PERSONLIG VEJLEDNING AF OPTIKEREN

Hallmanns erfarne optikere vejleder dig gerne til dine ideelle brilleglas.

 

Aftal blot en tid – vi tager os god tid til dig i vejledningen, brilletilpasningen og synsprøven!

Lav en aftale nu

ANTIREFLEKSBEHANDLET BRILLE

Hvad betyder det, hvis brilleglas er ”antirefleksbehandlet”?

Du kender det sikkert fra vinduer: Lyset rammer glasset og reflekteres på bagsiden.

 

Det er på den ene side optisk forstyrrende, fordi man ikke kan se øjnene når man kigger på en. På den anden side kan det også påvirke sikkerheden: Fordi refleksionerne kan blænde øjet og derved indskrænke synet. Det er blandt andet farligt i trafikken.

Brilleglas uden antirefleksbehandling
Brilleglas med antirefleksbehandling

Hvordan fungerer antirefleksbehandlingen?

Ved antirefleksbehandlede briller bliver der pådampet en ultratynd belægning på glasoverfladen. Jo flere af disse lag der bliver påført, jo bedre virker antirefleksbehandlingen.

 

Derfor skelner man ved antirefleksbehandling også mellem tre klasser: enkelt, middel og superantirefleksbehandling.

Afslappet syn takket være antirefleksbehandlet brille

På grund af den lave refleksion er brilleglas med antirefleksbehandling mere lysgennemtrængende. Synet er også klarere og farver samt kontraster er mere intensive. Herved er det mindre anstrengende for synet og øjnene bliver ikke så hurtigt trætte.

 

En fordel mere er, at antirefleksbehandlede glas bedre kan fotograferes og man kan se øjnene.

Oversigt over fordele af antirefleksbehandlede brilleglas

  • Mindre forstyrrende lysreflekser i brilleglasset og mindre blænding ved spejling

  • Bedre kontrastsyn

  • Syn uden træthed

  • Andre kan se dine øjne igennem brilleglasset

BRILLEGLAS MED LOTUSEFFEKT

Renere brilleglas er vigtigt for et godt syn. Snavs, støv og vanddråber generer udsynet. Ved briller med lotuseffekt bliver vand og støv ikke så let siddende på brilleglasset. Brillen er derfor også nemmere at rengøre.

 

Ved lotuseffekten handler det om en speciel overfladebehandling, som med hjælp af nanoteknologi bliver påført på brilleglasset. Dette medfører, at snavs og vand perler af. Brilleglassene bliver derfor ikke så hurtigt snavsede og er nemme at pudse.

 

Brilleglas med lotuseffekt er desuden antistatisk – så de bliver ikke ”ladet” så kraftigt op, når du polerer dem med en brillepudseklud. Det har den fordel, at de tiltrækker mindre støv.

Hvordan fungerer lotuseffekten?

For at forstå effekten, skal man først kende vandets egenskaber. Vand har en stor overfladespænding. Dette fører til, at vanddråber, som er kugleformede, altid stræber efter en lille overflade. Så snart vandet rammer en anden overflade, træder de såkaldte adhæsionskræfter i kraft. Herved opløses dråberne og gør overfladen fugtig.

 

Det specielle ved lotuseffekten er, at overfladen består af en dobbeltstruktur. Adhæsionskræfterne er herved kraftigt reduceret, så vanddråberne beholder deres oprindelige form. Herved binder de sig ikke til overfladen, men perler af. Også snavspartikler kan ikke sætte sig fast og hæfter derfor ikke på overfladen.

 

Lotuseffekten ved brilleglas fungerer præcis efter dette princip. Vand og snavs bliver afvist og brillen skal ikke pudses så ofte.

Tip: Undgå forkert rengøring

For ikke at beskadige den fine struktur i belægningen, skal man være opmærksom på den korrekte brillerengøring. Det er generelt vigtigt for brilleglassets lange levetid.

Fordele ved briller med lotuseffekt

  • Snavs, støv og vand perler lettere af

  • Antistatisk effekt: Støv bliver ikke så nemt hængende

  • Brillen er nemmere at rengøre

HÆRDNING TIL DIN BRILLE

Hærdningen ved organiske brilleglas (altså moderne plastglas) sørger for en hårdere overflade. På den måde kan de mange positive egenskaber ved plastglas – som for eksempel den lille vægt, brudsikkerheden samt de æstetiske fordele – suppleres. Plastglas uden hærdning har den ulempe, at de på grund af de bløde materialeegenskaber ridser lettere end mineralglas.

Hvordan fungerer hærdningen?

Ved hærdningen påføres en speciel lak på begge sider af glasset. Hærdningen beskytter imod mekaniske påvirkninger og gør dem desuden også mere smudsafvisende.

 

Herved har glassene en længere levetid. Desuden beskytter hærdningen imod små skader på glasset, som ubemærket kan genere synet og dermed kan give hovedpine og træthed ved brug af brillen.

FILTERTEKNOLOGIER TIL BRILLEGLAS

Udmattelsesfrit syn ved skærmarbejde, større sikkerhed ved bilkørsel og godt syn ved vandet: For det bedste overblik i en hver livssituation tilbyder Hallmann brilleglas med innovative filterteknologier fra Meisterglas.

Opdag dit optimale brilleglas:

BEDSTE VEJLEDNING FRA OPTIKEREN

Vores erfarne optikere hos Hallmann vejleder dig gerne til alle glasmuligheder samt til moderne mærke- og designer-briller.

 

Aftal nemt en tid online i en Hallmann-butik nær dig!

Lav en aftale nu

Læs videre nu